Traditii si superstitii in noaptea dintre ani



Pana si cei mai sceptici dintre noi isi pun banuti in buzunar in noaptea de Anul Nou si asta pentru ca toti speram la mai bine. Batranii spun ca ne putem influenta soarta respectand vechile datini, iar noi trebuie sa recunoastem ca parca ne-a mers mai bine cu banii daca ne-am umplut buzunarele cu monede si nici nu am suferit din dragoste daca ne-am sarutat sub vasc. 

Iata intregul ghid al traditiilor ce trebuie respectate in noaptea magica!
Banii atrag bani 
Cum spuneam, cea mai cunoscuta si respectata traditie este cea a banilor. Daca vrei prosperitate si bunastare in anul ce vine, umple-ti buzunarele de monede! Daca nu ai tinut aceasta datina pana acum, te anuntam cu parere de rau ca s-ar putea sa fi pierdut o groaza de bani! 

Vascul va tine impreuna 
Se spune despre ramurica de vasc ca are puterea de a tine familia unita si iubitii impreuna. Sarutati-va la miezul noptii sub crenguta! 

Zgomotul alunga ghinionul 
De aceea, la 00.00 se dau pocnitori si artificii. Fara ele, se spune ca ghinionul si spiritele rele raman in preajma ta tot anul. Canta si danseaza ca sa fii vesel tot anul. 

Datoriile te indatoreaza si mai tare 
Asa spun bunicii. E bine sa achiti toate datoriile pe care le-ai acumulat si pana in a treia zi a lui 2011 sa nu ceri si sa nu dai bani imprumut. 

Atentie la culoarea parului 
Daca un barbat este prima persoana care iti calca pragul casei in primele minute ale lui 2011, o sa ai noroc tot anul. Daca e o femeie, ai grija la culoarea parului: blondele si roscatele nu anunta prosperitate, iar daca e bruneta sau satena o sa ai un an plictisitor. 

Curatenia iti alunga bunastarea 
In ajun de an nou e bine sa nu faci curatenie, deoarece se spune ca, daca dai cu matura, iti maturi norocul, daca speli, iti speli sanatatea si tot asa. Pregateste doar mancarea si aranjeaza masa, pentru ca asta iti aduce multi prieteni pe viitor. Nu uita ca rufele nu se spala pana la Boboteaza, cand se sfintesc apele. 

Un lucru nou 
Ora 00.00 nu trebuie sa te prinda fara un obiect nou asupra ta. Asta daca vrei ca spiritele bune sa te fereasca de saracie si uratenie!  

Abtine-te de la stranut! 
Se spune ca e mare ghinion sa stranuti in preajma orei 00.00 noaptea! Stranutul prevesteste probleme de sanatate si mult stres in urmatoarele 12 luni. 

Dechide usa norocului 
Imediat dupa cele 12 batai de ceas care anunta Revelionul, deschide larg geamurile si usile pentru ca noul an sa intre in casa ta. Se spune ca acest ritual iti va face viata placuta, aerisita si sanatatea va fi "calita". 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu